Есенна фоторазходка - Камчия TOUR 8

Прекрасен неделен ден! Не остават много топли есенни дни, затова трябва да се възползваме максимално. Леко облачно е, но това не пречи да вземем глътка свеж въздух...
Кратка разходка в Курорта Камчия разведри малко психическата претовареност. Слънцето също реши да се показва от време на време, за да успеем да видим есенните багри , както се полага.
Нов спортен комплекс, вече се издига сред дърветата и привлича поглед с необичайните си съвременни форми и големина. Около него са засадени нови дръвчета ,а земята около него е покрита с зелен райграс...По-късно потърсих информация и намерих следното:
http://sok-kamchia.com/bg
Напоследък курортът се посещава главно от руски туристи и се организират лагери за руски деца. Почти няма ново строителство, но в по-голямата си част е малко позападнал. През летните дни , дългата пясъчна ивица е посещавана и от много хора от околните градове и села, заради  близостта на плажовете до много населени места и спокойствието, което плажът предлага. За съжаление, малка част от тези плажове са охраняеми.
В този неделен ден е  пусто и спокойно.





По някое време се появиха няколко големи групи от руски деца, за които беше организирана разходка с лодка...Ние също решихме да се разходим по реката.




Преминахме покрай малкото рибарско селище. В последно време местните рибари се оплакват, че в реката има все по-малко риба, а  тук изкарват прехраната си именно с риболов.



В посока към устието на реката...





Вече до морето вятърът се усили доста. В този ден морето беше  бурно. Белите гребени на вълните се виждаха по цялата повърхност на водата, докъдето поглед стига...





Морето и неговите вълни, изхвърлените на брега дървета....





В далечината, дори се образуваше нещо като мъгла, заради силния вятър и вълните.



Възползвайте се от последните топли дни и се насладете на природата.


 
Ако публикацията ви е харесала, моля използвайте бутона "Сподели", за да я видят повече хора. Благодаря!


Още за Камчия:

Коментари

Популярни публикации